Jamen dog! Hvor er det JavaScript henne?
Din browser understøtter ikke JavaScript eller har ikke understøttelsen slået til. Slå JavaScript til i din browser for at se denne side ordentligt, eller opgrader til en browser, der understøtter JavaScript.
Besøgende online nu
Gæster online 15
Brugere online 0

Antal brugere: 184
Nyeste bruger: 007
Artikler

Flyt et site fra localserver til nettet

Her får du en lille opskrift på, hvordan man flytter en side fra en lokal server (på ens egen maskine) og op til en driftsserver.

Vi bliver tit spurgt, hvordan man flytter en side, som man har lavet på sin egen lokale server (en localserver) og op på produktionsserveren. Derfor denne opskrift.

Jeg vil anbefale, at man gør det sådan her:

1. Start med at installere siden på din localserver med de nyeste filer. Lav de nødvendige tilpasninger og check, at alt fungerer som det skal.

2. Lav en frisk installation på din produktionsserver. På den måde sikrer du, at alle standardtabeller bliver oprettet som de skal, samtidig med at du sikrer, at alle rettigheder står, som de skal. Du skal bruge den samme version af PHP-Fusion, som du brugte til at oprette den lokale side.

3. Kontroller, at du ikke har hardcodet stier og foldernavne i MOD's og Infusions. erstat dem med dynamiske udtryk, hvis du har.

4. Kopier derefter alle dine filer op på produktionsserveren. Men husk, at du ikke må kopiere fusion_config.php.

5. Hvis du har lagt mange data ind under opsætningen, så skal du derefter lave en sikkerhedskopi af databasen på localserver.

Den kan du kopiere op på din produktionsserver (i folderen db_backups) og bruge til at genskabe dit site.

alternativt kan du anvende den sql-fil, som sikkerhedskopieringen skaber, til - via PhpMyadmin - at køre en SQL-proces med den pågældende fil.

Men vær opmærksom på, at både genskabelsen og SQL-processen sletter alle eksisterende tabeller og opretter dem forfra - ligesom du skal være opmærksom på, at alle data i tabellerne slettes og erstattes med de data, som ligger i sikkerhedskopien. Hvis du ikke ønsker at erstatte data, så skal du - før du starter SQL-processen slette alle passager i sql-filen, som begynder med "Table Data for tabelnavn"

6. Kontroller til sidst, at rettighederne står, som de skal og at du har fået slettet install.php og sat fusion_config.php tilbage til 644.

7. Hele vejen igennem skal du notere dig, hvad det er du gør. Det kan hjælpe, hvis noget mod forventning skulle gå galt.

Vi håber, at denne lille opskrift kan hjælpe jer.

Tekster fra PHP-Fusion.dk må kun gengives med tydelig kildeangivelse og efter tilladelse fra forfatteren.


janmol March 27 2005 7696 visninger 0 kommentarer 0 vurderinger Udskriv

0 kommentarer

Skriv en kommentar

Du skal logge ind for at kommentere.
  • Der er ikke skrevet kommentarer.


Vurdering er kun tilgængelig for registrerede brugere.
Vær så venlig at Log ind eller Tilmelding for at stemme.
Fantastisk! (0)0 %
Rigtigt godt (0)0 %
Godt (0)0 %
Hverken godt eller dårligt (0)0 %
Dårligt (0)0 %
Log ind
Er du endnu ikke registreret bruger? Klik her for at oprette dig.
Glemt kodeord?